Redactie
Redactie Tennis 3 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Koolhof slaat Montreal over na deelname aan Olympische Spelen

Tennisser Wesley Koolhof doet volgende week niet mee aan het masterstoernooi van Montreal. De Nederlandse dubbelspecialist speelde de afgelopen week zes wedstrijden op de Olympische Spelen van Parijs. Met Demi Schuurs greep hij net naast een bronzen plak in het gemengd dubbelspel.

“Ik sla het toernooi van Montreal over, want het zijn tien intense dagen geweest op de Spelen. Eigenlijk is dit een grotere versie van de Daviscup. Als ik later deze maand fris wil zijn op de US Open en vol wil gaan, dan moet ik even een tijdje rustig aan doen”, zei Koolhof, die een koppel vormt met de Kroaat Nikola Mektic.

“We hebben nog veel om voor te spelen. Eerst het masterstoernooi van Cincinnati en daarna de US Open en de Daviscup Finals. De ATP Finals in Turijn zijn het doel en ik hoop mijn carrière mooi te kunnen afsluiten op de Finals.”

De 35-jarige Koolhof maakte vorig jaar bekend dat 2024 zijn laatste jaar wordt. Na het winnen van Wimbledon had hij zijn grootste doel bereikt: het winnen van een grandslamtitel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP