Redactie
Redactie Watersport 6 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Annelous Lammerts klimt naar vierde plaats op Olympische Spelen

Kitesurfer Annelous Lammerts blijft op de Olympische Spelen goed presteren. De 30-jarige debutante eindigde als tweede in haar enige race van de dag, waardoor ze twee plekken steeg naar de vierde plaats in het klassement.

“Superblij”, reageerde Lammerts op haar tweede plek. “Van tevoren hebben we echt een goed ‘gameplan’ gemaakt, gevisualiseerd wat er kon gebeuren, alle opties doorlopen en daarom was ik echt goed voorbereid op deze race. Mooi dat het zo uitpakt.”

Het gebrek aan wind speelt de kitesurfers de laatste dagen parten voor de kust van Marseille, waar het olympisch zeiltoernooi wordt gehouden. Lammerts kwam maandag ook maar tot één wedstrijd, waarin ze zevende werd. In totaal is ze in zes wedstrijden in actie gekomen.

Discipline gericht op ‘tricks’

Toch hoopt Lammerts dat er nog genoeg races volgen op woensdag. “Het zou best wel kunnen, als het morgen wel waait, dat we dan nog zes races varen. Dat betekent dat we nu nog maar halverwege zijn, dus alles kan nog veranderen. Morgen lijkt het wat meer te gaan waaien, al blijft het altijd moeilijk te voorspellen. Maar ik heb er zin in. Het is fijn dat ik in de mix zit met de top en dat ik daar mee kan ‘battelen’.”

Bij de olympische discipline Formula Kite gaat het om snelheid, in tegenstelling tot het freestylen dat vooral gericht is op het doen van ‘tricks’. Bij het kitesurfen maakt de sporter gebruik van een vlieger. Onder de plank zit een vleugelconstructie, waardoor deze boven het water wordt getild en hoge snelheden worden bereikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP