Redactie
Redactie Vechtsport 29 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Bondscoach Maarten Arens verlaat Nederlandse judobond

De Nederlandse judobond JBN neemt afscheid van bondscoach Maarten Arens. De voormalig judoka (52) zat de afgelopen tweeënhalf jaar al thuis door ernstige blessures en gaat nu officieel uit dienst. Arens werkte sinds 2001 bij de judobond.

Arens werd in 2005 verantwoordelijk voor de mannelijke judoka’s en speelde een rol bij de olympische bronzen medailles van Henk Grol (2008 en 2012) en Ruben Houkes (2008).

“Het vertrek van Maarten doet ons pijn. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd en met hem verliest de JBN een enorme hoeveelheid judokennis en -ervaring. We wensen hem een spoedig herstel en veel succes in de komende periode en hopen hem in de toekomst op een andere manier terug te zien”, reageert algemeen directeur Rob Geleijnse op de JBN-site.

Wrang

“Het is wrang dat mijn lichaam nu voor mij heeft bepaald dat het tijd is om afscheid te nemen van de judobond. Dat neemt niet weg dat ik dankbaar terugkijk op alles wat de judosport me heeft gebracht”, zegt Arens zelf.

De Nederlandse judoploeg eindigde de afgelopen Spelen in Parijs voor het eerst sinds 1984 zonder olympische medaille. De bond kondigde vervolgens aan grondig te gaan evalueren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP