Redactie
Redactie Wielrennen 31 augustus 2024
Leestijd: 2 minuten

Philipsen grijpt ritwinst in vierde etappe van Renewi Tour

Jasper Philipsen heeft de vierde etappe van de Renewi Tour gewonnen. De Belgische renner van Alpecin-Deceuninck sprintte uit het wiel van ploeggenoot Mathieu van der Poel naar zijn eerste ritwinst in de rittenkoers die zondag eindigt.

In de slotkilometer ging een aantal renners onderuit. Maar vooraan voerde Van der Poel het tempo op met Philipsen in zijn wiel. Die hield op de streep de Fransman Christophe Laporte en de Belg Arnaud De Lie achter zich. De Belg Alec Segaert, de winnaar van de tijdrit op donderdag, bleef in het bezit van de leiderstrui.

Fabio Jakobsen was er in Aalter niet meer bij. De sprinter van dsm-firmenich PostNL gaf eerder in de rit op nadat hij kort ervoor ten val was gekomen. Dat gebeurde nota bene op zijn verjaardag. Zijn ploeggenoot Bram Welten finishte als vijfde. Bij de val in de slotkilometer waren onder anderen de Nederlander Mick van Dijke en de Fransman Benoît Cosnefroy betrokken.

Doel

Zes renners waren met voorsprong aan de slotlus van ongeveer 40 kilometer rond Aalter begonnen. Jan Maas was de Nederlander in de groep, de Zuid-Afrikaan Stefan de Bod de best gerangschikte. Hun voorsprong liep op naar 40 seconden, maar 11 kilometer voor de finish werd het zestal ingelopen door het peloton.

Philipsen had de afgelopen dagen naast de dagzege gegrepen. “Een ritzege was duidelijk het doel voor mij, maar ik werd twee keer geklopt door een sterke Jonathan Milan. Vandaag had ik Mathieu in de laatste bocht nog voor me, op zo’n 450 meter. Dan weet ik dat het moeilijk is om ons nog te kloppen”” vertelde de ritwinnaar in het flashinterview.

Zondag volgt de slotetappe, die traditiegetrouw eindigt in Geraardsbergen waar het peloton een aantal doorkomsten op de befaamde Muur wacht. Klassementsleider Segaert heeft 7 seconden voorsprong op de Amerikaan Magnus Sheffield. De Noor Tobias Foss is derde op 11 seconden. Ook Van der Poel is nog niet kansloos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP