Redactie
Redactie Zwemmen 13 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Jacco Verhaeren keert terug als Performance Strateeg bij KNZB

Jacco Verhaeren keert terug bij de Nederlandse zwembond KNZB. De 55-jarige voormalige coach van onder meer Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo wordt vanaf 1 september Performance Strateeg Topzwemmen, meldt de zwembond.

Verhaeren was eerder van 2006 tot 2014 technisch directeur van de KNZB. Daarna werd hij hoofdcoach van de Australische zwemmers. De Franse zwembond trok Verhaeren vervolgens in 2021 aan als directeur. In die functie kreeg hij de leiding over de Franse zwemploeg, die bij de voorbije Olympische Spelen in Parijs met Léon Marchand vier gouden medailles won. Ook behaalden de Fransen een keer zilver en twee keer brons.

Verhaeren gaat zijn werkzaamheden combineren met zijn functie binnen het sportief managementteam bij wielerploeg Visma – Lease a Bike. Bij de KNZB vormt hij een team met technisch directeur Sjors Lommerts, die zich meer gaat focussen op de organisatorische en zakelijke aspecten van het wedstrijdzwemmen en andere sporttakken binnen de KNZB. “Jacco is altijd een groot voorstander van kruisbestuiving geweest. Hij weet als geen ander wat de ene sport van de andere kan leren, welke overeenkomsten en voordelen er zijn en hoe je die kunt inzetten om er samen beter van te worden”, aldus Lommerts.

Aschwin Lankwarden, algemeen directeur van de KNZB, is ook blij met de terugkeer van Verhaeren: “Jacco heeft bewezen, zowel bij de KNZB als in Australië en Frankrijk, dat hij weet hoe zwemmers succesvol kunnen worden en blijven. Met de kennis en ervaring die hij in het buitenland heeft opgedaan, verwachten we dat hij ook het Nederlandse wedstrijdzwemmen weer nieuwe impulsen kan geven”, meldt hij via de zwembond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP