Redactie
Redactie Vechtsport 9 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

India Sardjoe overtuigend naar kwartfinales olympisch breaking-toernooi Parijs

India Sardjoe heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinales van het eerste olympische breaking-toernooi in Parijs. De jury wees de 18-jarige Nederlandse in alle rondes van haar drie dansbattles in de groepsfase aan als overtuigende winnares (48 stemmen voor, 6 tegen). De kwartfinales beginnen om 20.00 uur.

Breaking, waarbij dansers op vooraf onbekende muziek tegen elkaar battlen, maakt in Parijs zijn olympisch debuut. Rapper Snoop Dogg opende het toernooi voor nagenoeg volle tribunes op het Place de la Concorde, waar de Nederlandse 3×3-basketballers maandag al olympisch kampioen werden.

De onder haar eigen naam dansende India zou daar vier dagen later zomaar een vervolg aan kunnen geven. Ze pakte twee jaar geleden als 16-jarige als jongste ooit al een wereldtitel. In het groepsduel met de Amerikaanse ‘Sunny’ kreeg Sardjoe in beide rondes alle stemmen van de jury. In de twee duels met de Portugese ‘Vanessa’ en Chinese ‘671’ moest de Nederlandse drie van de achttien stemmen afstaan.

Doel

Sardjoe vond het belangrijk ook de laatste wedstrijd tegen ‘671″ de vicewereldkampioene van 2022, te winnen en zo bovenaan de groep te eindigen. Daardoor neemt ze het om 20.07 uur om een plek bij de laatste vier op tegen de 41-jarige ‘Ayumi’ uit Japan, de nummer 2 van groep D.

“Dit was zeker het plan om als eerste in de poule te eindigen, dus dat is fijn. En nu is een medaille het doel”, aldus de breaker na haar eerste olympische battles. “Ik was hier al tijdens het 3×3-basketbal en toen was de sfeer al heel goed, maar nu eigenlijk nog beter. Er zijn ook heel veel Nederlanders, daar ben ik blij mee.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP