Redactie
Redactie Wielrennen 9 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Hoogland grijpt naast bronzen medaille op Olympische sprint in Parijs

Baanrenner Jeffrey Hoogland heeft op de Olympische Spelen van Parijs naast een bronzen medaille gegrepen op de sprint. De in Haarlem woonachtige baanrenner werd in de ‘kleine finale’ verslagen door de Brit Jack Carlin in drie heats.

Hoogland (31) pakte in Tokio nog zilver nadat hij in de finale door Harrie Lavreysen was verslagen. Samen met ook Roy van den Berg waren ze zowel in Tokio als in Parijs goed voor goud op de teamsprint. Zaterdag start hij weer op het sprintonderdeel keirin.

Carlin had de eerste heat gewonnen, Hoogland de tweede. In de derde stuurde de Brit bij een langzaam tempo omhoog tegen Hoogland aan. De race werd stilgelegd en Hoogland en bondscoach Mehdi Kordi vermoedden dat Carlin gediskwalificeerd zou worden, omdat hij eerder in het toernooi al een waarschuwing had gehad, “Ik begrijp het niet, Wij waren aan het wachten op de melding dat Jef het brons had. Maar de jury zei dat de race nog niet begonnen was”, vertelde Kordi, na het verlies van Hoogland in de derde heat. “Het is bizar. Jef is zeer teleurgesteld en gefrustreerd, maar ik ben trots op hem.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP