Redactie
Redactie Wielrennen 7 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Ook baanwielrenner Jeffrey Hoogland plaatst zich voor Olympische kwartfinales

Na Harrie Lavreysen heeft ook baanwielrenner Jeffrey Hoogland zich op de Olympische Spelen geplaatst voor de kwartfinales van het sprinttoernooi. Hoogland was in zijn heat te sterk voor de Maleisiër Mohd Azizulhasni Awang.

Eerder had titelverdediger en vijfvoudig wereldkampioen Lavreysen zich al geplaatst ten koste van de Japanner Yuta Obara.

In de kwartfinales, die donderdag worden verreden, neemt Lavreysen het op tegen de Pool Mateusz Rudyk, die zich via de herkansingen plaatste. Hoogland krijgt de Brit Hamish Turnbull als tegenstander. De halve finales en finale volgen op vrijdag.

Indruk

Op de vorige Spelen van Tokio reden beide Nederlanders in de finale tegen elkaar. Hoogland stond kort erna nog een keer op het podium op de sprint met zijn derde tweede plaats achter Lavreysen op een WK. Daarna was hij op de sprint minder succesvol.

Lavreysen had in de kwalificaties al indruk gemaakt door op de 200 meter met vliegende start een wereldrecord te vestigen: 9,088. Hoogland had op het sprintje, waaraan voorafgaand de renners zich al op gang hebben gebracht, de zesde tijd.

Lavreysen en Hoogland wonnen dinsdag, samen met Roy van den Berg, het goud op de teamsprint. Dat deed het Oranje-trio bovendien in een wereldrecord: 40,949.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP