Redactie
Redactie Tennis 28 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor bereikt voor het eerst derde ronde US Open na blessure Báez

Tallon Griekspoor is voor de eerste keer in zijn carrière doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open. De nummer 40 van de wereldranglijst zag de Argentijn Sebastián Báez geblesseerd opgeven bij een stand van 6-1 2-0 in het voordeel van de Nederlander.

Griekspoor neemt het in de derde ronde op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov. De nummer 9 van de wereld was in drie sets te sterk voor de Australiër Rinky Hijikata: 6-1 6-1 7-6 (4). Griekspoor en Dimitrov speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Báez grossierde in de eerste set in fouten en liet zich bij een 5-0-stand behandelen aan zijn rechtervoet, die al voorzien was van tape. De mondiale nummer 23 hield het nog vier games vol, maar gaf daarna op.

Griekspoor had zich eerder niet laten afleiden en maakte na een moeizame eerste opslagbeurt stoïcijns zijn punten. De Nederlander stond in het restant van de eerste set geen enkel punt meer af op zijn eigen service. In de tweede set poetste hij nog drie breakpoints weg, waardoor hij na twee lange games op 2-0 kwam.

Voor de 28-jarige Griekspoor is het bereiken van de derde ronde een evenaring van zijn beste prestaties op een grandslamtoernooi. Het lukte hem eerder op de Australian Open en Roland Garros. In New York kwam hij nooit verder dan de tweede ronde. Vorig jaar verloor hij meteen zijn eerste partij van de Fransman Arthur Fils.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP