Redactie
Redactie Tennis 30 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Tennisster Gauff bereikt vierde ronde US Open na zware strijd

Tennisster Coco Gauff heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. De Amerikaanse titelverdedigster had drie sets nodig om zich te ontdoen van Elina Svitolina uit Oekraïne: 3-6 6-3 6-3.

De als derde geplaatste Gauff verspeelde in de eerste set een keer haar opslagbeurt. De Oekraïense tennisster, die tot anderhalve maand geleden nog gecoacht werd door Raemon Sluiter, greep meteen in de game erna de setwinst. De 20-jarige Amerikaanse herstelde zich in de tweede set en had ook aan een break genoeg om de stand in sets gelijk te trekken.

Meteen in de derde set won de Amerikaanse de opslagbeurt van Svitolina. Die kon dat niet meer herstellen en verloor nog eens haar servicegame. Gauff kreeg drie matchpoints, maar zag Svitolina een break terugpakken naar 5-3. Op haar vierde matchpoint sloeg ze alsnog toe.

Echte vechter

“Ik wist dat het een zware wedstrijd ging worden”, zei Gauff in het interview op de baan. “Altijd als ik tegen Elina speel, is ze een echte vechter. Ik wist dat ik mijn beste tennis moest laten zien.”

In de vierde ronde neemt Gauff het op tegen haar landgenote Emma Navarro. De als dertiende geplaatste Amerikaanse was in drie sets te sterk voor de Oekraïense Marta Kostjoek: 6-4 4-6 6-3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP