Redactie
Redactie Atletiek 15 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Femke Bol start na olympisch succes in Diamond League Lausanne

Femke Bol loopt op donderdag 22 augustus haar eerste wedstrijd na de Olympische Spelen van Parijs. De winnares van olympisch goud, zilver en brons komt in de Diamond League van Lausanne uit op de 400 meter horden, Op dat onderdeel heeft ze in de toonaangevende wedstrijdreeks al 21 wedstrijden op rij gewonnen.

De laatste keer was in Londen, vlak voor de Spelen. Op de Spelen van Parijs won ze goud met het estafetteteam op de 4×400 meter gemengd, zilver met de estafettevrouwen op de 4×400 meter en brons op de 400 meter horden. In de finale van haar favoriete nummer liep ze zich stuk op de Amerikaanse vedette Sydney McLaughlin-Levrone, die naar het goud liep in een wereldrecord van 50,37 seconden. Bol bleef achter met brons.

Er komen meer Nederlandse olympiërs aan de start in Lausanne. Nadine Visser, vierde in de olympische finale, start op de 100 meter horden. Stefan Nillessen loopt de 1500 meter, de afstand waarop hij als negende finishte in de olympische finale. Jessica Schilder neemt deel aan het kogelstoten, het nummer waarop de Europees kampioene zesde werd op de Spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP