Redactie
Redactie Autosport 23 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Formule 1-team Alpine verwelkomt Jack Doohan, nog drie stoeltjes open voor 2025

Met de komst van Jack Doohan bij het Formule 1-team van Alpine krijgt het rijdersveld in 2025 steeds meer vorm. Er zijn er nog maar drie stoeltjes te vergeven voor volgend jaar. De renstallen van Mercedes, RB en Sauber hebben nog een plaats open.

Mercedes raakt aan het einde van dit seizoen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kwijt aan Ferrari. Teambaas Toto Wolff heeft herhaaldelijk gezegd dat hij heel graag Max Verstappen naar het Duitse team haalt, maar inmiddels is duidelijk dat de Nederlander voorlopig trouw blijft aan Red Bull. Als alternatief heeft Mercedes Andrea Kimi Antonelli achter de hand. Het 17-jarige Italiaanse talent rijdt momenteel in de Formule 2 en heeft al nauwe banden met Wolff.

RB, het zusterteam van Red Bull, maakte kortgeleden bekend dat Yuki Tsunoda ook in 2025 voor het team rijdt. Van Daniel Ricciardo is dat niet zeker. Het contract van de Australiër, die vorig jaar zijn rentree maakte als vervanger van Nyck de Vries, loopt aan het einde van dit jaar af. Hij strijdt om dat tweede stoeltje met de Nieuw-Zeelander Liam Lawson. Het besluit valt halverwege september.

Sauber heeft voor 2025 al Nico Hülkenberg vastgelegd, maar het is nog onbekend wie de tweede coureur wordt. De Fin Valtteri Bottas en de Chinees Zhou Guanyu, die nu voor Sauber rijden, zijn allebei niet zeker van een nieuw contract.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP