Redactie
Redactie Tennis 27 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Djokovic start US Open met simpele zege en zet record neer

Novak Djokovic is de US Open tennis begonnen met een eenvoudige zege op de Moldaviër Radu Albot. De setstanden waren 6-2 6-2 en 6-4. De Serviër is de titelverdediger van het grandslamtoernooi in New York. Hij gaat op Flushing Meadows op voor zijn 25e grandslamtitel.

De cijfers spraken duidelijke taal, maar toch speelde de 37-jarige Djokovic niet zijn beste tennis. Het was zijn eerste partij na de Olympische Spelen in Parijs, waar hij goud won in het enkelspel. En passant pakte hij nog een record mee op de US Open. Hij won voor de 78e keer een partij in het Arthur Ashe Stadium, het centercourt.

“Daar was ik me eerlijk gezegd niet bewust van”, zei de nummer 2 van de wereld. “Het is in ieder geval het luidste stadion dat we ooit hebben gehad in onze sport. De late avondwedstrijden hier zijn de beste in de wereld”, aldus Djokovic, die in de tweede ronde op zijn landgenoot Laslo Djere stuit.

Vrouwentoernooi

In het vrouwentoernooi won Aryna Sabalenka overtuigend in twee sets van de Australische qualifier Priscilla Hon: 6-3 6-3. Sabalenka is als tweede geplaatst. De Belarussische tennisster, vorig jaar finaliste in de US Open, was zelf niet helemaal tevreden over haar spel. “Ik heb voor ieder punt moeten vechten”, zei de winnares van de Australian Open begin dit jaar.

Sabalenka treft in de volgende ronde de Italiaanse Lucia Bronzetti.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP