Redactie
Redactie Tennis 29 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Djokovic bereikt derde ronde US Open na blessure tegenstander

Tennisser Novak Djokovic heeft de derde ronde van de US Open bereikt. De 37-jarige titelverdediger uit Servië won de eerste twee sets van Laslo Djere en zag zijn landgenoot vroeg in de derde set met een blessure opgeven: 6-4 6-4 2-0.

Djokovic had vorig jaar nog vijf sets nodig om Djere van zich af te houden, toen in de derde ronde. De tennisfans in het Arthur Ashe Stadium leken zich opnieuw op te mogen maken voor een lange partij toen Djere in de tweede set een break voorsprong nam. De ongeplaatste Serviër liep halverwege die set echter een blessure op, waardoor Djokovic de overwinning snel binnen had.

Voor Djokovic betekende het zijn negentigste zege op de US Open. Hij is de eerste tennisser die dat aantal zeges heeft bereikt op de vier grandslamtoernooien.

Snikhete omstandigheden

“Dit is niet wat we willen, dit is ook niet wat het publiek wil zien, een walkover”, aldus Djokovic. “Laslo had een blessure die hem een tijdje aan de kant hield op de tennisbaan. Hij worstelt nu om fysiek terug te komen op dit niveau. Laslo is zo’n goede speler, vooral onder deze omstandigheden. De tweede set had eerlijk gezegd voor hem moeten zijn.”

Viervoudig kampioen Djokovic leek moeite te hebben met de snikhete omstandigheden op Flushing Meadows. In de pauzes wikkelde hij zichzelf in ijsdoeken om koel te blijven.

Popyrin

Djokovic krijgt Alexei Popyrin als volgende opponent op de US Open. De Australiër won tijdens hun vorige twee ontmoetingen op een grandslamtoernooi een set, zowel op Wimbledon als de Australian Open, allebei dit jaar.

“Ik zou blij zijn als ik weer in vier sets van hem win”, aldus Djokovic. “Begrijp mij niet verkeerd, maar hij komt steeds dichterbij en klopt op de deur.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP