Redactie
Redactie Paardensport 4 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Nipt geen podium voor amazone Van Liere op Olympische Spelen

Amazone Dinja van Liere heeft in de individuele dressuurwedstrijd van de Olympische Spelen net niet kunnen verrassen met een podiumplek. Met een persoonlijk record van 88,432 punten in de kür op muziek kwam de 33-jarige Zeeuwse met Hermès een half punt tekort voor een medaille.

De Duitse Jessica von Bredow-Werndl (Tsf Dalera Bb) versloeg met het paleis van Versailles op de achtergrond met 90,093 punten haar landgenote en achtvoudig olympisch kampioene Isabell Werth (89,614). De Britse Charlotte Fry pakte met Glamourdale het brons (88,971).

Emmelie Scholtens zette met Indian Rock een voor haar doen goede score neer (81,750), maar verder dan de elfde plek kwam de Groningse niet. Ze herstelde zich wel van het mindere optreden in de landenwedstrijd, waardoor Nederland na de tweede van drie combinaties al kansloos was voor een medaille. De vierde plek was ook toen al het hoogst haalbare.

Wederom geen medailles

De dressuurequipe eindigt zo voor de derde Spelen op een rij zonder medaille. Op de zes Spelen daarvoor was er juist wel steeds minstens één medaille en dankzij Anky van Grunsven vaak wel meerdere.

Van Liere was een outsider voor een medaille, maar had daar door de stevige concurrentie een bijzonder goede dag voor nodig. Op ongewoon moderne muziek van onder anderen Lady Gaga en Katy Perry scoorde de Zeeuwse hoger dan ooit met de in Tokio nog uitgesloten Hermès, maar genoeg om te stunten tegen de internationale top was het niet. Ze liet wel de Deense Cathrine Dufour knap achter zich.

Eerder brons

De springruiters moeten dinsdag in de finale van de individuele wedstrijd de eer van de Nederlandse paardensport zien te redden. Drie jaar geleden in Tokio zorgde Maikel van der Vleuten met individueel brons voor het enige Nederlandse succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP