Redactie
Redactie Basketbal 29 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Olympisch Kampioen Van der Horst sluit zich aan bij Team Utrecht

Dimeo van der Horst gaat weer in Nederland basketballen. De 33-jarige Oranje-international van de 3×3-ploeg sluit zich per direct aan bij Team Utrecht, waardoor hij dagelijks gaat trainen met de andere olympisch kampioenen die onder contract staan bij Team Amsterdam. Samen met Worthy de Jong, Arvin Slagter en Jan Driessen pakte Van der Horst begin deze maand olympisch goud in Parijs.

Door dat succes had Van der Horst, die het afgelopen seizoen afwerkte bij het Chinese Futian, aan (buitenlandse) belangstelling geen gebrek. “Maar het moest zinvol zijn voor mij. Ik wilde dóór basketballen, niet te lang wachten na een lange vakantie. Ik wil er namelijk óók weer staan bij de volgende Spelen.”

“Als dit aan allebei de kanten goed bevalt, is dit voor de lange termijn”, voegt Van der Horst toe op de website van de basketbalbond. “Ik heb dat ook tegen de jongens gezegd: jullie zijn de toekomst van 3×3 in Nederland. Wij worden allemaal oud. Mijn komst moet dit team consistenter kunnen maken, ook met het oog op volgend seizoen.”

Van der Horst overwoog ook zich bij Team Amsterdam aan te sluiten, maar zij hadden Maarten Bouwknecht al aangenomen als zesde speler.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP