Redactie Motorsport 4 augustus 2024

Motorcoureur Collin Veijer pakt derde plaats in Grote Prijs van Groot-Brittannië

Motorcoureur Collin Veijer is als derde geëindigd in de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Moto3. De 19-jarige Staphorster moest na een spannende slotfase alleen de Spanjaard Iván Ortolá en de Colombiaan David Alonso voor zich dulden.

Veijer had zich achter Ortolá als tweede gekwalificeerd. Na de start viel hij echter terug naar de zevende plaats. Elf coureurs bleven daarna in een voorste groep dicht achter elkaar rijden met Veijer in de achterhoede van die groep.

Met nog zes ronden te gaan rukte Veijer op naar de vijfde plaats en daarna naar de tweede plek. Met nog vier ronden te gaan nam hij de leiding over van Ortolá, maar hij werd op zijn beurt weer gepasseerd door David Alonso en viel weer terug naar de vierde plaats.

‘Race rustig opgebouwd’

Met een slimme inhaalactie pakte Veijer de leiding terug en sloeg zelfs een klein gat. Hij ging als koploper de laatste ronde in, maar kon die positie niet vasthouden. Wel pakte hij zijn vijfde podiumplaats van het seizoen.

“Ik heb mijn race rustig opgebouwd”, zei Veijer in het podiuminterview na afloop. “Ik bleef achteraan zitten en keek wat de anderen deden omdat het hier heel bizar inhalen is. Dus ik bleef rustig en wachtte op het moment.”

Alonso aan kop

Veijer rukte op naar voren en pakte met nog een ronde te gaan de leiding. “Ik dacht ik zie wel wat er gebeurt. Ze haalden me nog in, maar dat is ook racen. Overall heb ik mijn race goed opgebouwd en geeft dit motivatie voor de race in Oostenrijk.”

In de WK-stand leidt Alonso met 199 punten. Ortolá staat tweede met 146 punten en zijn landgenoot Daniel Holgado derde met 133 punten, Veijer zit daar met 131 punten vlak achter.