Redactie
Redactie Atletiek 11 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Sebastian Coe denkt na over voorzitterschap Internationaal Olympisch Comité

Sebastian Coe overweegt zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dat zei de voorzitter van atletiekbond World Athletics op de afsluitende dag van de Olympische Spelen. Thomas Bach is sinds 2013 voorzitter en stopt volgend jaar, als de maximale termijn van twaalf jaar erop zit.

“Ik heb altijd duidelijk gemaakt dat als de mogelijkheid zich voordoet, ik er uiteraard serieus over zou nadenken. Nu doet die kans zich voor”, zei de 67-jarige Brit op een persconferentie. “Ik ben het grootste deel van mijn leven betrokken geweest bij de olympische beweging. Ik heb het voorrecht gehad om deel te nemen aan twee Olympische Spelen en ik heb de leiding gehad over een nationaal olympisch comité. Nu heb ik de beste baan ter wereld, ik ben voorzitter van de grootste olympische sport. Dit zijn ervaringen die, als je ze bij elkaar optelt, gunstig zijn voor deze functie. Maar er zijn andere potentiële kandidaten die ook goede kwalificaties hebben voor die rol.”

Geen enkel IOC-lid heeft openlijk campagne gevoerd om Bach op te volgen, maar er zijn wel verschillende mensen in verband gebracht met een mogelijke kandidatuur voor het geval Bach zou aftreden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP