Redactie
Redactie Wielrennen 13 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Wielrenster Charlotte Kool wint opnieuw bij Tour de France Femmes

Charlotte Kool heeft ook de tweede etappe van de Tour de France Femmes op haar naam geschreven. De 25-jarige wielrenster van dsm-firmenich PostNL was in de korte tweede rit van Dordrecht naar Rotterdam over 67,9 kilometer opnieuw de beste in de massasprint. Ze versloeg landgenotes Lorena Wiebes en Marianne Vos.

Kool, die maandag ook al de eerste etappe in Den Haag had gewonnen, behoudt de gele leiderstrui. Later dinsdag volgt nog een tijdrit in Rotterdam van 6,3 kilometer.

De tweede rit was kort en hectisch. Het peloton vertrok om 09.50 uur vanuit Dordrecht en de etappe leek als snel uit te lopen op een massasprint, al probeerde de Belgische Audrey De Keersmaeker het nog met een aanval. Ze werd met nog 8 kilometer te gaan ingelopen. Terwijl de sprintersploegen zich positioneerden in de straten van Rotterdam was er in de laatste 3 kilometer nog een valpartij waardoor veel rensters op achterstand geraakten.

Kleine voorsprong

Mischa Bredewold, Blanka Vas en Barbara Guarischi trokken de sprint aan voor Lorena Wiebes, die zich een dag eerder door een mechanisch defect niet kon mengen in de sprint. Vos en Kool zaten in het wiel van Wiebes, en het lukte de sprintster in de gele trui om er nog voor de streep langs te komen voor haar tweede etappezege.

In het algemeen klassement heeft Kool voor de tijdrit van later dinsdag veertien seconden voorsprong op de Finse Anniina Ahtosalo en Wiebes. Vos volgt op zestien seconden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP