Redactie
Redactie Tennis 2 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Carlos Alcaraz zeker van eerste medaille, strijdt voor tennisgoud op Spelen

Carlos Alcaraz gaat op voor zijn eerste tennisgoud. De 21-jarige Spanjaard won in de halve eindstrijd met gemak van de Canadees Félix Auger-Aliassime en is zeker van zijn eerste medaille ooit op de Spelen. Het werd na ruim een uur spelen 6-1 6-1.

Alcaraz is samen met Novak Djokovic de grote favoriet voor de titel. Die status maakte hij opnieuw waar tegen Auger-Aliassime, die in zijn voorgaande wedstrijd een hoog niveau liet zien. Maar tegen een frivole Alcaraz had hij geen kans.

De viervoudig grandslamwinnaar domineerde vanaf het begin en brak al snel in de eerste set. Die won hij vrij eenvoudig. Zijn tweede setpunt benutte hij na een backhandfout van de 23-jarige Canadees.

Losjes

Ook daarna had Alcaraz weinig te duchten van zijn tegenstander. Hij speelde losjes, liet zijn tegenstander alle hoeken van de baan zien en bleef dominant. Op 5-1 maakte hij de wedstrijd uit na opnieuw een fout van zijn tegenstander.

De andere halve finale gaat tussen de Serviër Djokovic en Lorenzo Musetti uit Italië. Zij spelen later vrijdag.

De laatste Spanjaard die olympisch tennisgoud pakte was Rafael Nadal, met wie Alcaraz dit toernooi dubbelde. Hij won in 2008 goud in het enkelspel en deed dat in 2016 in het dubbelspel met Marc López.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP