Redactie
Redactie Wielrennen 17 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Wielrenner McNulty wint eerste Vuelta-etappe in individuele tijdrit

ty

OEIRAS (ANP) – Wielrenner Brandon McNulty heeft de eerste etappe van de Vuelta gewonnen. De 26-jarige Amerikaan van UAE Team Emirates was de sterkste in een individuele tijdrit over 12 kilometer van Lissabon naar Oeiras.

McNulty was 2 seconden sneller dan de Tsjech Mathias Vacek. Wout van Aert werd derde. De Belg van Visma – Lease a Bike moest 3 seconden op de enigszins verrassende winnaar toegeven. Primoz Roglic hield de schade met een achterstand van 17 seconden op de winnaar ook beperkt.

De Portugees João Almeida reed voor eigen publiek naar de tiende tijd, op 20 seconden van McNulty. Thymen Arensman was de beste Nederlander. Hij moest een halve minuut toegeven op de winnaar uit de Verenigde Staten. De tweede etappe van Cascais naar Ourém lijkt zondag op het lijf geschreven van sprinters die op kleine heuvels niet in de problemen komen. Van Aert krijgt daar een tweede mogelijkheid om in de rode leiderstrui te komen.

“Ik focuste me vooral op zo hard mogelijk rijden, maar dit is voor mij moeilijk te geloven”, zei McNulty vlak na de tijdrit in een flashinterview. “Ik had geen strategie. Dat heeft geen zin in een tijdrit van 12 kilometer. Dan moet je gewoon zo hard mogelijk rijden. Ik wil graag in de leiderstrui blijven koersen, maar uiteindelijk zal ik hier in dienst moeten rijden van mijn kopmannen João Almeida en Adam Yates.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP