Redactie Voetbal 17 augustus 2024

AZ behoudt ongeslagen status na thuisoverwinning op NEC

AZ is nog zonder puntenverlies na twee speelronden in de Eredivisie. De club uit Alkmaar won ook de thuiswedstrijd tegen NEC (1-0). AZ opende vorige week het nieuwe seizoen van de Eredivisie met een uitzege op Almere City (0-1).

NEC staat na twee speelronden nog met lege handen. De ploeg van trainer Rogier Meijer ging afgelopen week onderuit in het thuisduel met FC Twente (1-2).

Sven Mijnans schoot AZ in de zestiende minuut op voorsprong. De middenvelder verraste doelman Robin Roefs met een geplaatste vrije trap. Mijnans dacht de score voor rust ook te verdubbelen. Maar zijn tweede treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond toen Troy Parrott hem aanspeelde.

Rober González was in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker voor NEC. Doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro van AZ kreeg nog net een voet tegen de inzet van de Spanjaard. Het duel bleef tot het laatste fluitsignaal spannend omdat Jordy Clasie net niet scoorde met een afstandsschot. De paal bracht redding voor de bezoekers uit Nijmegen.