Redactie
Redactie Tennis 27 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Arantxa Rus bereikt tweede ronde US Open na winst op Bogdan

Tennisster Arantxa Rus heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De 33-jarige Nederlandse won in twee sets van de Roemeense speelster Ana Bogdan, het werd 6-4 7-6 (5).

Voor Rus betekende het haar eerste zege in New York sinds 2011. Dertien jaar geleden boekte ze haar tot deze editie enige zege in het hoofdtoernooi van de US Open. Ze versloeg destijds de Russin Jelena Vesnina.

Rus kwam in de eerste set met 5-2 voor, maar ze miste bij 5-3 een setpunt op eigen service en liet Bogdan terugkomen. Toen Bogdan serveerde om er 5-5 van te maken, benutte Rus echter haar vierde setpoint.

Tiebreak

In de tweede set kwam Rus met 3-0 voor en de wedstrijd op baan 10 leek gespeeld. Bogdan won echter liefst vijf games op een rij. Bij een 5-3-achterstand ging de Nederlandse weer beter spelen en vervolgens pakte zij weer drie games. Het draaide niet veel later uit op een tiebreak en daarin maakte Rus, die het toernooi begon als de mondiale nummer 93, het op haar tweede wedstrijdpunt af. De wedstrijd was toen al 2 uur en 13 minuten onderweg.

Rus had vier keer eerder tegen de nummer 91 van de wereld gespeeld, maar nog nooit gewonnen.

Rus treft in de volgende ronde de als dertiende geplaatste Emma Navarro. De Amerikaanse rekende in de eerste ronde in 6-1 6-1 af met Anna Blinkova uit Rusland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP