Redactie
Redactie Tennis 28 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Alcaraz hoopt tweede ronde US Open te spelen in Arthur Ashe Stadium

Carlos Alcaraz hoopt dat hij de tweede ronde van de US Open tegen Botic van de Zandschulp opnieuw in het Arthur Ashe Stadium mag afwerken. Het Arthur Ashe Stadium geldt als het grootste tennisstadion ter wereld.

“Het is een enorme eer en een voorrecht om in Arthur Ashe te mogen spelen. Elke keer dat ik wedstrijden op Ashe speel, probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten, want het is een uniek gevoel om op deze geweldige baan te spelen, voor een fijn publiek”, zei Alcaraz na zijn zege in de eerste ronde. “Hier in New York is het echt een gekkenhuis. Ik vind het super om hier in New York te spelen. Het publiek geeft je een bepaald soort energie die je waarschijnlijk niet voelt op andere banen.”

Het Arthur Ashe Stadium heeft een capaciteit van bijna 24.000 toeschouwers. Vooral in de avondsessies is het publiek er erg luid.

Favoriet

Alcaraz en Van de Zandschulp stonden twee keer eerder tegenover elkaar. In 2021 won de Spanjaard in drie sets op de Australian Open en een jaar later in Basel ook in straight sets.

Alcaraz geldt als een van de favorieten voor de titel in New York, samen met Novak Djokovic en Jannik Sinner. Alcaraz en Djokovic kunnen elkaar pas in de finale treffen, net als op de Olympische Spelen.

Vriendschap

“Elke keer dat we tegenover elkaar staan, is het een hele goede en intense wedstrijd”, keek Alcaraz alvast heel voorzichtig vooruit. “We hebben een heel goede vriendschap buiten de baan. We praten veel in de kleedkamer elke keer dat we elkaar zien. Maar zodra we de baan opstappen, zijn er geen vrienden hier op de tour.”

Djokovic pakte vorig jaar de titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP