Redactie
Redactie Tennis 1 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Carlos Alcaraz verslaat Tommy Paul, plaatst zich voor halve finales Olympische Spelen

Carlos Alcaraz heeft zich door een overwinning op de Amerikaan Tommy Paul geplaatst voor de halve finales van het olympisch tennistoernooi. De Spaanse nummer twee van de plaatsingslijst zegevierde in twee sets: 6-3 7-6 (7).

De 21-jarige Alcaraz treft bij de laatste vier de winnaar van het duel tussen de Noor Casper Ruud en de Canadees Félix Auger-Aliassime. Woensdag werd Alcaraz met Rafael Nadal nog uitgeschakeld in de kwartfinales van het dubbelspel.

Alcaraz had tegen Paul in de eerste set voldoende aan een break in de zesde game, maar kwam in de tweede set met 3-0 achter en overleefde in de vierde game twee breakpoints. Paul verzuimde bij een 5-3-voorsprong de set op eigen service naar zich toe te trekken en liet het op een tiebreak aankomen. Daarin sloeg Alcaraz op zijn tweede matchpoint toe.

Zverev

De Italiaan Lorenzo Musetti verraste door de Duitser Alexander Zverev te elimineren: 7-5 7-5. Zverev, de nummer 4 van de wereld, was titelverdediger.

De 22-jarige Musetti, de mondiale nummer 16, bereikte eerder dit jaar de halve finales op Wimbledon. Daarin werd hij uitgeschakeld door Novak Djokovic. De Serviër is mogelijk ook de volgende tegenstander van Musetti op de Spelen. Djokovic stuit vanavond bij de laatste acht op de Griek Stefanos Tsitsipas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP