Redactie
Redactie Wielrennen 19 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Wielrenner Alaphilippe verruilt Soudal Quick-Step voor Tudor Pro Cycling

Wielrenner Julian Alaphilippe verhuist na dit seizoen van Soudal Quick-Step naar Tudor Pro Cycling. De 32-jarige Fransman tekende een contract voor drie seizoenen bij de Zwitserse formatie van Fabian Cancellara.

“Na meer dan tien jaar bij dezelfde ploeg was het tijd voor verandering”, zei Alaphilippe op de site van zijn toekomstige ploeg. “Ik houd al vanaf het begin van het Tudor-project. Hoe kan ik mijn carrière beter een andere weg doen inslaan dan met dit nieuwe en ambitieuze project? Dit is de grootste verandering in mijn carrière. Ik wil mijn rol spelen als leider en de jonge renners begeleiden, ook al ben ik nog niet zo oud.”

Alaphilippe werd in 2014 prof bij het toenmalige Omega Pharma-Quick-Step. Hij boekte 44 zeges en werd in 2020 en 2021 wereldkampioen. Ook won hij drie keer de Waalse Pijl, Milaan-Sanremo en de Strade Bianche. Hij schreef zes etappes in de Tour de France op zijn naam en won ritten in de Giro d’Italia en de Vuelta.

Hayter

Teambaas Patrick Lefevere van Soudal Quick-Step meldde anderhalve week geleden al dat Alaphilippe zou vertrekken. Eerder legde Tudor de Zwitsers Marc Hirschi en Fabian Lienhard en de Oostenrijker Marco Haller vast.

Soudal Quick-Step haalt op zijn beurt de 25-jarige Ethan Hayter van Ineos Grenadiers. De nationaal kampioen op de weg van Groot-Brittannië zette zijn handtekening onder een contract voor twee jaar. De veelzijdige Hayter won in het verleden als baanwielrenner vier keer goud op WK’s. Dit jaar pakte hij op de baan zijn tweede zilveren medaille op de Olympische Spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP