Redactie
Redactie Watersport 29 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Lambriex en Van de Werken zakken naar tiende plaats in olympisch zeiltoernooi

Zeilers Bart Lambriex en Floris van de Werken zijn op de tweede dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er-klasse gezakt naar de tiende plaats in het klassement. Het Nederlandse duo was de dag in Marseille begonnen als de nummer 4, maar viel na een zestiende, zevende en twaalfde plaats terug.

Lambriex en Van de Werken hebben na zes races, inclusief een schrapresultaat, 40 punten. De Nieuw-Zeelanders Isaac Kale McHardie en William McKenzie gaan aan de leiding met 14 punten. Ze werden achtste in de vierde race en wonnen de vijfde en zesde race.

“Een paar dingen gingen goed, maar veel dingen niet”, zei Van de Werken. “Het was een teleurstellende dag gewoon. Maar we hebben vaak genoeg laten zien dat we na een slechte dag sterk terug kunnen komen.” Lambriex houdt ook hoop. “Nog twee dagen te gaan en een medalrace, dus daar moeten we het meest uithalen.”

Wereldkampioenen

In totaal worden er twaalf races gezeild, waarna op donderdag 1 augustus om de medailles wordt gestreden. Lambriex en Van de Werken veroverden in maart bij Lanzarote zilver op het WK. In 2021, 2022 en 2023 werden ze wereldkampioen.

Het zeilen tijdens de Olympische Spelen is van 28 juli tot en met 8 augustus. De wedstrijden worden gevaren op de Middellandse Zee bij Marseille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.