Redactie
Redactie Tennis 1 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Drie Nederlanders in actie bij start Wimbledon maandag

Wimbledon gaat maandag om 12.00 uur Nederlandse tijd van start met drie Nederlandse deelnemers in het enkelspel. Arantxa Rus, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp komen op de openingsdag direct in actie.

Rus neemt het maandagmiddag op tegen de Chinese Yue Yuan, Griekspoor treft de Spanjaard Pablo Carreño Busta en Van de Zandschulp speelt tegen de Brit Liam Broady. Op het Centre Court speelt titelhouder Carlos Alcaraz volgens traditie de eerste wedstrijd. Bij de vrouwen verdedigt Marketa Vondrousova haar titel.

Novak Djokovic is na een onzekere periode ook van de partij in Londen. De 24-voudig grandslamkampioen liep op Roland Garros een knieblessure op en leek Wimbledon te moeten overslaan. Vorige week arriveerde de Serviër echter al op Wimbledon na een razendsnel herstel.

Ook Andy Murray doet mee op het toernooi dat hij twee keer wist te winnen. De Schotse publiekslieveling onderging in aanloop naar Wimbledon een rugoperatie.

Wimbledon duurt twee weken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP