Redactie
Redactie Tennis 1 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor treft Colombiaanse ‘lucky loser’ Galán in eerste ronde Wimbledon

Tennisser Tallon Griekspoor speelt maandag zijn partij in de eerste ronde van Wimbledon tegen lucky loser Daniel Galán uit Colombia. De beste tennisser van Nederland had aanvankelijk aan moeten treden tegen Pablo Carreño Busta, maar de Spanjaard meldde zich maandag af met een blessure.

Galán is de nummer 103 van de wereldranglijst. De 28-jarige speler bereikte vorig jaar de vierde ronde op Wimbledon. Eerder dit jaar won hij één partij tijdens de Australian Open. Hij wacht nog op zijn eerste ATP-titel.

Griekspoor is de mondiale nummer 27. Mocht hij de derde ronde halen, dan neemt hij het mogelijk op tegen de als eerste geplaatste Italiaan Jannik Sinner.

Naar verwachting begint de partij tussen Griekspoor en Galán rond 17.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP