Redactie
Redactie Wielrennen 21 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Lorena Wiebes zegeviert in Baloise Ladies Tour met vijf etappewinsten

Lorena Wiebes heeft de laatste etappe van de Baloise Ladies Tour op haar naam geschreven en daarmee ook de eindzege veiliggesteld. De Nederlandse wielrenster van SD Worx-Protime won de rit met start en finish in Deinze in de sprint en boekte daarmee haar vijfde etappezege in zes ritten.

Wiebes bleef in de sprint de Finse Lotta Henttala en landgenote Charlotte Kool voor. Ze was zoveel sneller dat ze wegreed van de rest van het peloton.

Wiebes, die deelneemt aan de wegrace van de Olympische Spelen in Parijs op 4 augustus, bracht haar totaal aan ritzeges in de Baloise Ladies Tour op elf. Ze won in deze editie eerder de proloog, de eerste etappe en de twee etappes op zaterdag. In het algemeen klassement blijft ze de Britse Pfeiffer Georgi voor. Thalita de Jong werd derde.

Boost voor vertrouwen

Wiebes zei dat de overtuigende zeges in de sprints “een boost zijn voor haar vertrouwen met het oog op de Olympische Spelen”. De renster hoopt dat ze richting Parijs deze vorm door kan trekken.

Daarnaast is de eindzege in de etappekoers ook bijzonder voor haar. “Ik heb nog niet veel klassementszeges, dus deze is toch bijzonder. Nu gaat de focus meteen naar Parijs. Ik ga naar huis in Limburg, waar ik de laatste trainingen richting de Olympische Spelen zal doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP