Redactie
Redactie Zwemmen 4 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Waterkwaliteit Seine verbetert ruim voor start Olympische Spelen

De waterkwaliteit van rivier de Seine is met nog ruim drie weken tot de start van de Olympische Spelen flink verbeterd. Dat is gebleken uit testresultaten die donderdag openbaar zijn gemaakt. Tijdens de Spelen vinden een deel van de triatlon en het openwaterzwemmen plaats in de Seine.

De resultaten toonden aan dat de hoeveelheid bacteriën in de rivier vier dagen op een rij binnen de aanvaardbare grenzen bleef. Dat is het gevolg van het warme en zonnige weer in de Franse hoofdstad.

De waterkwaliteit van de Seine is al langer een punt van zorg. In april beloofde de Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, dat er schoon water is voor de Spelen. Ze opende twee maanden geleden een zuiveringscentrale bij de rivier de Marne, die ten oosten van Parijs in de Seine stroomt. Die moet ervoor zorgen dat schoon water vanuit de Marne in de Seine komt. De Franse autoriteiten hebben al ongeveer 1,4 miljard euro uitgegeven aan het verbeteren van rioolwaterzuiverings- en regenwatervoorzieningen rond Parijs.

De Olympische Spelen beginnen op vrijdag 26 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP