Redactie
Redactie Volleybal 29 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Turkse volleybaldames overwinnen Oranje ondanks sterke start op Olympische Spelen

Op de belangrijke momenten bleken de Turkse volleybalsters net even beter dan het voornamelijk uit olympische debutanten bestaande Oranje. “Ik ben nu supergefrustreerd”, zei bondscoach Felix Koslowski kort na het met 3-2 verloren duel met de regerend Europees kampioen.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld”, zei aanvoerster Nika Daalderop. “Maar ook trots. We hebben een hele mooie wedstrijd neergezet als team. Maar Turkije is wereldtop. Dan weet je dat het op de belangrijke momenten niet makkelijk wordt.”

Oranje leidde in de vroege morgen in de volle Arena Paris Sud, waar het duel om 09.00 uur was begonnen, met 2-0 in sets in het eerste groepsduel op de Olympische Spelen. Een stunt leek in de maak, maar steeds als het naar het einde van een set ging was het met name de voormalig Cubaanse Melissa Vargas die het verschil maakte. De in 2021 tot Turkse genaturaliseerde aanvalster was goed voor 30 punten. “Zo gaat dat, zij is nu hun beste speelster en wordt constant gezocht”, zag ook Daalderop, die zelf net als Jolien Knollema tot 15 punten kwam.

‘Gestreden en nooit opgegeven’

Koslowski was ondanks de nederlaag goed te spreken. “Iedereen was er klaar voor. Ze waren gefocust en verdienden te winnen. Maar aan het einde zie je dat zij meer ervaring hebben en op het juiste moment een geweldige speelster, Vargas. Zij maakt het verschil.”

Voor Daalderop voelde het alsof ze reclame moest maken voor het volleybal. “De Spelen zijn zo groot, er kijken zo veel mensen. We wilden ons team goed op de kaart zetten. We hebben gestreden en nooit opgegeven. We begonnen goed, waren blijkbaar wakkerder dan zij. Maar ook nadat zij versnelden bleven we kansen houden om te winnen. Het is wel balen, het was zo mooi geweest om hier met een overwinning te beginnen. Toch haal ik er positieve dingen uit. En elke set is meegenomen.”

Rol arbitrage

Koslowski had zich bij momenten opgewonden over de arbitrage. “Daar ga ik nu even niets over zeggen, ik ben nog te emotioneel. Vandaag zijn we gefrustreerd, maar morgen gaan we ons focussen op Italië”, sprak de Duitser in de mixed zone. “We hebben laten zien dat we hier thuishoren en hopen nu zo ver mogelijk te komen.”

Behalve Italië treft Oranje in de groep ook nog de Dominicaanse Republiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP