Redactie
Redactie Watersport 30 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Lena Teunissen bereikt halve finales kanoslalom op Olympische Spelen

Lena Teunissen heeft op de Olympische Spelen van Parijs de halve finales van de kanoslalom bereikt. De 26-jarige debutante was na twee heats op de wildwaterbaan van Vaires-sur-Marne de nummer 8 van de 21. Dat was ruim voldoende om zich met de beste 18 te plaatsen voor de halve finale van woensdag. De finale is later die dag.

Na haar eerste heat (115,51 seconden) stond Teunissen achttiende. Dankzij haar sterke tweede run (105,33 seconden) klom de Nederlandse naar de achtste plaats in het klassement, omdat alleen de beste tijd telt. De tweede heat werd naar voren gehaald door het verwachte onweer in Vaires-sur-Marne.

“Ik ben echt superblij met hoe de tweede run is gegaan”, reageerde Teunissen. “In de eerste had ik drie ‘tikkers’ en de lijn was ook niet helemaal hoe ik dat wilde. Na de eerste run heb ik de video bekeken en daarna dus veel beter kunnen varen. Ik ben ook superblij met alle fans, vrienden en familie die hier zijn. Dat is echt heel bijzonder. Ik kijk enorm uit naar morgen.”

Teunissen en Joris Otten plaatsten zich als eerste Nederlandse kanoslalommers in de klasse C1 voor de Spelen. In deze categorie moeten kanovaarders met een halve peddel en in geknielde positie het parcours op snelstromend water afleggen. Otten strandde zaterdag in de heats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP