Redactie
Redactie Zwemmen 30 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Steenbergen plaatst zich als vierde voor Olympische halve finales 100 meter vrije slag

Wereldkampioene Marrit Steenbergen heeft zich als vierde geplaatst voor de olympische halve finales van de 100 meter vrije slag. Ze zwom in de series van het koningsnummer in Parijs 53,22. De Zweedse wereldrecordhoudster Sarah Sjöström was de snelste in 52,99.

Steenbergen geldt niet als grote favoriete voor goud op de 100 vrij, maar is wel medaillekandidate. Bij het behalen van haar wereldtitel in februari in Doha ontbraken onder anderen Sjöström en oud-wereldkampioene Mollie O’Callaghan uit Australië.

De 24-jarige Friezin was daar in de WK-finale in een Nederlands record van 52,26 wel sneller dan Siobhan Haughey uit Hongkong, die ook een WK eerder en op de Spelen van Tokio al zilver pakte. Haughey was de nummer 2 in de series in 53,02.

Sean Niewold redde het niet in de series van het koningsnummer bij de mannen. De 22-jarige Nederlander eindigde als 23e in 48,84 ruim vier tienden van een seconde te langzaam voor een plek bij de eerste zestien. Met een persoonlijk record van 48,14 plaatste hij zich vorige maand pas voor de Spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP