Redactie
Redactie Tennis 7 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Sinner stoot door naar kwartfinale Wimbledon na overwinning op Shelton

Jannik Sinner staat in de kwartfinale van Wimbledon. De Italiaanse nummer 1 van de wereld rekende af met de Amerikaan Ben Shelton: 6-2 6-4 7-6 (9).

Het is voor de derde keer dat hij de kwartfinale bereikt op het gras in Londen. Sinner had de eerste twee sets niet al te veel moeite met de linkshandige Shelton. De 21-jarige tennisser uit Atlanta kreeg in de eerste set maar twee games. In het tweede bedrijf pakte hij er vier.

In de derde set ging het niveau van Shelton omhoog. Hij kwam zelfs op 3-0, maar gaf die voorsprong ook snel weer weg. Sinner was daarna in de tiebreak te sterk. Op zijn tweede wedstrijdpunt haalde hij de wedstrijd binnen door een dubbele fout van Shelton.

Medvedev

In de kwartfinale speelt Sinner tegen de Rus Daniil Medvedev. De als vijfde geplaatste Rus zag zijn tegenstander Grigor Dimitrov bij een stand van 5-3 voor Medvedev in de eerste set opgeven.

Dimitrov, de nummer 10 van de plaatsingslijst in Londen, gleed uit bij een rally en blesseerde zich daarbij. Hij probeerde het nog wel, maar zag al snel in dat het niet mogelijk was. Het is voor Medvedev de tweede keer dat hij de kwartfinales bereikt op Wimbledon. Vorig jaar werd hij uitgeschakeld in de halve finale.

Alcaraz

Mocht Sinner de wedstrijd tegen Medvedev ook winnen, dan wacht Carlos Alcaraz mogelijk in de halve eindstrijd. De Spaanse titelhouder rekende eerder op de dag af met Ugo Humbert uit Frankrijk.

Sinner bereikte vorig jaar de halve finale op Wimbledon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP