Redactie
Redactie Gymnastiek 1 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Simone Biles kwalificeert zich voor derde Olympische Spelen in Parijs

De Amerikaanse turnster Simone Biles heeft zich gekwalificeerd voor haar derde Olympische Spelen. De viervoudig olympisch kampioene boekte bij Amerikaanse selectiewedstrijden in Minneapolis haar ticket voor Parijs met een totaal van 117,225 punten.

Biles is automatisch geplaatst voor de Spelen in Parijs. Ze krijgt in Parijs gezelschap van teamgenoten Sunisa Lee, Jade Carey, Jordan Chiles en de 16-jarige Hezley Rivera, die werden aangewezen door een selectiecommissie.

Biles veroverde haar vier olympische titels tijdens de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Vijf jaar later kwam ze in Tokio niet verder dan een zilveren en bronzen medaille. Ze liet in Japan door mentale problemen meerdere finales schieten. Door die problematiek nam ze enige tijd afstand van het turnen, voordat ze in 2023 terugkeerde. Op de WK in Antwerpen van vorig jaar pakte ze meteen vier keer goud.

De Spelen van Parijs beginnen op 26 juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP