Redactie
Redactie Vechtsport 31 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Sanne van Dijke bereikt als eerste Nederlandse kwartfinales judo in Parijs

Sanne van Dijke heeft als eerste Nederlandse judoka de kwartfinales bereikt in Parijs. De 29-jarige winnares van brons op de Spelen van Tokio versloeg in de tweede ronde, in haar eerste partij, de Bosnische Aleksandra Samardzic op ippon. De Brabantse is in de klasse tot 70 kilogram de nummer 5 van de wereld, haar tegenstandster staat 34e.

Van Dijke neemt het in de kwartfinales later in het ochtendblok op tegen de Japanse Saki Niizoe, de nummer 6 van de wereld.

Een ontmoeting met de inmiddels voor Italië uitkomende Nederlandse Kim Polling behoort voor Van Dijke niet meer tot de mogelijkheden. De 33-jarige Groningse verloor haar tweede partij van de Kroatische nummer 1 van de wereld Barbara Matic op ippon.

Voor Noël van ‘t End zat zijn toernooi in Parijs er na de eerste ronde op. Tegen de Braziliaan Rafael Macedo liep de wereldkampioen van 2019 in de klasse tot 90 kilogram in de golden score tegen zijn derde straf aan. Van ‘t End uit Driebergen verloor drie jaar geleden in Tokio in de herkansingen, in Rio verloor hij ook zijn eerste partij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP