Redactie
Redactie Tennis 8 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Tennisster Rybakina bereikt kwartfinales Wimbledon na opgave tegenstander

Tennisster Elena Rybakina is doorgedrongen tot de kwartfinales van Wimbledon. De als vierde geplaatste speelster uit Kazachstan zag haar Russische tegenstandster Anna Kalinskaja opgeven met een blessure. Rybakina stond op dat moment met 6-3 3-0 voor.

De 25-jarige Rybakina, winnares van het toernooi in 2022, verloor meteen haar eerste servicegame op love. Na een 3-1-achterstand won ze echter vijf games op rij en haalde zo de eerste set binnen. Kalinskaja, die in de eerste set al een keer werd behandeld voor een blessure, verloor in de tweede set twee keer haar opslag voordat ze opgaf.

Rybakina treft in de kwartfinales de Oekraïense Elina Svitolina. De nummer 21 van de wereld gunde de Chinese Xinyu Wang slechts drie games: 6-2 6-1.

Svitolina droeg een zwart lintje op haar shirt, nadat Russische raketaanvallen in Oekraïne eerder op de dag het leven hadden gekost van 31 mensen. “Het was niet gemakkelijk om me op de wedstrijd te concentreren. Het was erg moeilijk om het nieuws te lezen en de baan op te gaan”, zei de Oekraïense in het interview op de baan. “Dus ik was blij om vandaag de overwinning te behalen. Het was een goed optreden van mijn kant. Ik wil iedereen bedanken voor de steun.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP