Redactie
Redactie Wielrennen 7 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Ronde van Frankrijk herdenkt overleden wielrenner tijdens start negende tourrit

Ook de Ronde van Frankrijk staat stil bij het overlijden van wielrenner André Drege, die zaterdag om het leven kwam tijdens een val in de Ronde van Oostenrijk. Voor de start van de negende tourrit komt er een eerbetoon voor Drege. Dat bevestigde organisator ASO aan persagentschap Belga.

Het eerbetoon zal plaatsvinden in start- en finishplaats Troyes, net voor de start van de gravelrit van zondag. Uno-X Mobility, de enige Noorse ploeg in deze Tour, zal bij de start naar voor worden geroepen, waarna de renners van de ploeg een hommage zullen brengen aan hun landgenoot en een moment van stilte wordt voorzien. Verschillende renners van Uno-X kenden de betreurde Drege persoonlijk en reageerden zaterdag na de achtste etappe verslagen op het nieuws.

De 25-jarige Drege, een renner van het continentale Coop-Repsol, kwam zaterdag om het leven bij een val tijdens de afdaling van de Grossglockner. De slotetappe van de Ronde van Oostenrijk van zondag werd daarom geannuleerd en vervangen door een geneutraliseerde herdenkingsrit, terwijl de Sibiu Tour in Roemenië zondagmorgen van start ging met een minuut stilte voor Drege.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP