Redactie
Redactie Wielrennen 12 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Roglic start niet in Tour-etappe na valpartij

Primoz Roglic gaat niet meer van start in de dertiende etappe van de Tour de France. De Sloveense kopman van Red Bull-Bora-Hansgrohe was betrokken bij een valpartij in de twaalfde etappe en kwam op achterstand binnen in Villeneuve-sur-Lot.

“Primoz Roglic is grondig onderzocht door onze medische staf na de etappe van gisteren. Er is besloten dat hij niet meer start vandaag om zich te focussen op de komende doelen. We wensen je een spoedig herstel, Primoz”, laat de ploeg via X weten.

De 34-jarige Roglic kwam in de slotfase van de twaalfde rit ten val nadat een Astana-renner in het peloton onderuit was gegaan op een verkeersobstakel. Hij kwam op 2.27 minuut binnen omringd door ploeggenoten en leek vooral last te hebben van zijn schouder. De ploeg liet weten dat er geen breuken werden geconstateerd, maar dat verdere deelname onzeker was.

Achterstand

Roglic was door de opgelopen achterstand gezakt van de vierde naar de zesde plaats, op 4.42 van zijn landgenoot Tadej Pogacar. In de rit van de dag ervoor was de Sloveen ook al onderuit gegaan in een afdaling. Daardoor verloor hij 55 seconden op Jonas Vingegaard en Pogacar.

In de Ronde van Frankrijk van 2022 moest Roglic, toen nog rijdend voor Jumbo-Visma, opgeven na een val in de etappe naar Arenberg. In de Tour van een jaar daarvoor kwam hij in de derde etappe ten val en ging hij niet meer van start in de negende etappe. Roglic verloor in de voorlaatste etappe van de Tour van 2020 de leiderstrui aan zijn landgenoot Pogacar, die toen de eindzege opeiste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP