Redactie
Redactie Roeien 28 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Roeisters Scheenaard en Veldhuis naar halve finales Olympische Spelen

Roeisters Lisa Scheenaard en Martine Veldhuis hebben zich alsnog geplaatst voor de halve finales van de dubbeltwee op de Olympische Spelen. Het duo was zondag de snelste in de herkansingen (7.08,42). Scheenaard en Veldhuis moesten aan de herkansingen deelnemen omdat ze zaterdag als vierde eindigden in hun serie. De halve finales van de dubbeltwee staan voor dinsdag op het programma in Parijs.

Ymkje Clevering en Veronique Meester staan woensdag in de halve finale van de tweezonder. Ze wonnen overtuigend hun serie (7.17,18). Alleen Australië ging met een snellere tijd naar de halve eindstrijd (7.16,58).

Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra hebben zich overtuigend geplaatst voor de finale van de vierzonder. Ze wonnen hun heat (6.43,71). Alleen Groot-Brittannië (6,42,57) was sneller in de series.

Guus Mollee, Nelson Ritsema, Eli Brouwer en Rik Rienks hebben zich niet rechtstreeks kunnen plaatsen voor de finale van de vierzonder. Ze eindigden als vierde in hun serie, maar krijgen dinsdag nog een mogelijkheid om zich via de herkansing voor de eindstrijd te kwalificeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP