Redactie
Redactie Wielrennen 27 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Vollering en Van Dijk grijpen naast medailles in olympische tijdrit Parijs

Demi Vollering en Ellen van Dijk hebben bij de olympische tijdrit op de Spelen van Parijs naast de medailles gegrepen. Vollering was de beste Nederlandse op de vijfde plaats. Van Dijk eindigde op het parcours van 32,4 kilometer met finish op de Pont Alexandre III als elfde.

Het goud ging naar de Australische Grace Brown in een tijd van 39.38,24 minuten onder slechte weersomstandigheden. Anna Henderson uit Groot-Brittannië pakte het zilver en regerend wereldkampioene Chloe Dygert uit de Verenigde Staten het brons.

Vollering kwam tot 41.29,80 en was 1.51 minuut langzamer dan Brown. Het verschil met het brons van Dygert was 19 seconden. Van Dijk eindigde in 42.28,12 minuten. Daarmee gaf ze 2.43 minuut toe op Brown.

Faas

Van Dijk (37) beviel in oktober van zoon Faas en brak zeven weken geleden bij een trainingsongeval een enkel. Haar vriend Benjamin de Bruijn postte zaterdag op X nog onbekende details. Zo bleek ze ook haar rechtervoet en haar vinger te hebben gebroken, had ze een spierhernia in haar bovenbeen en diepe snijwonden in haar benen die met 24 hechtingen aan elkaar moesten worden gezet.

Brown was al de snelste bij het eerste tussenpunt. Dygert zat toen nog dicht in de buurt, maar de Amerikaanse kwam in een bocht kort voor het tweede tussenpunt ten val. Ze was uiteindelijk 1.32 minuut langzamer dan Brown en gaf op de streep ook bijna een seconde toe op Henderson, die daarmee op 1.31 minuut van Brown het zilver pakte. Ook de Belgische Lotte Kopecky ging onderuit in de tijdrit. Ze eindigde als zesde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP