Redactie
Redactie Wielrennen 9 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Nieuw-Zeelandse Fisher-Black wint derde Giro-etappe bij vrouwen

De Nieuw-Zeelandse wielrenster Niamh Fisher-Black heeft de derde etappe gewonnen van de Giro d’Italia voor vrouwen. Het was een rit van Sabbioneta naar Toano, waar de finish lag na een klim van ruim 12 kilometer. De renster van de Nederlandse ploeg SD Worx-Protime reed in de slotkilometer weg bij haar medevluchtster Mavi García uit Spanje en won voor het eerst een Girorit.

Kort achter haar sprintte haar Belgische ploeggenote Lotte Kopecky naar de tweede plaats. De wereldkampioene hield de Française Juliette Labous achter zich. Pauliena Rooijakkers was op de vijfde plaats de beste Nederlandse.

De Italiaanse Elisa Longo Borghini behield de roze leiderstrui. Woensdag volgt een lastige rit van Imola naar Urbino.

‘Mooiste zege tot nu toe’

De Australische Sarah Roy, die lang voorop reed met de Italiaanse Elena Pirrone, werd aan het begin van de slotklim naar Toano ingelopen. Het tempo ging op initiatief van de ploeg Canyon//SRAM van de Zwitserse Elise Chabbey omhoog, waardoor de groep steeds kleiner werd. Toen García zich aan de kop nestelde en nogmaals versnelde bleven er nog maar zo’n tien rensters over in haar spoor.

Twee kilometer voor de finish viel García aan. Fisher-Black, de troef voor het klassement bij SD Worx, sprong mee. Samen reden ze op het vlakkere laatste deel naar de streep, waar de 23-jarige Nieuw-Zeelandse de Spaanse achterliet. “Mijn mooiste zege tot nu toe, ik wist dat deze etappe me lag. Ik kan het nauwelijks geloven”, jubelde de winnares.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP