Redactie
Redactie Volleybal 31 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse beachvolleyballers zegevieren in tweede Olympische groepswedstrijd

De Nederlandse beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Het Nederlandse duo was te sterk voor de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt: 21-19 21-16.

Door de cruciale zege houden Van de Velde en Immers uitzicht op een vervolg van het toernooi. Zondag verloren de Nederlanders hun eerste duel van het lager geklasseerde duo Adrian Carambula Raurich en Alex Ranghieri uit Italië. Vrijdag wordt de poulefase afgesloten tegen het als tweede geklasseerde Noorse duo Anders Mol/Christian Sørum.

De beste twee teams gaan door en de nummer 3 mogelijk ook.

Wedstrijdverloop

De eerste set tegen de neven Grimalt ging lange tijd gelijk op, maar Van de Velde en Immers sloegen op het einde een klein gaatje. Immers benutte het tweede setpoint met een smash. In de tweede set keken de Nederlanders aanvankelijk tegen een 2-5-achterstand aan. Van de Velde en Immers raakten daar niet van in paniek en toonden veerkracht. Een block van Van de Velde bracht het duo uiteindelijk de zege.

De pas sinds vorig jaar samenspelende Van de Velde en Immers plaatsten zich ten koste van onder anderen het ervaren duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen voor de Spelen. Daarna ontstond ophef over de deelname van Van de Velde. Hij werd in 2016 door een Engelse rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel voor seks met een 12-jarige. Door de leeftijd van het meisje gold het delict van Van de Velde in Groot-Brittannië als verkrachting, ongeacht of zij ermee had ingestemd of niet.

NOC*NSF steunt de geboren Hagenaar, die na het uitzitten van zijn verkorte straf sinds 2017 weer meedoet aan internationale toernooien. Tijdens de partij tegen de Chilenen was duidelijk boegeroep te horen bij elke service van Van de Velde. In het eerste duel met de Italianen Carambula Raurich en Ranghieri reageerde het publiek ook al verdeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP