Redactie
Redactie Tennis 30 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Griekspoor en Koolhof verliezen van Nadal en Alcaraz op Olympische Spelen

Tallon Griekspoor en Wesley Koolhof is het in het mannendubbelspel van de Olympische Spelen niet gelukt Rafael Nadal en Carlos Alcaraz te verslaan. De Spanjaarden waren met 6-4 6-7 (2) 10-2 te sterk voor het Nederlandse duo. In de derde set wordt een tiebreak tot de tien punten gespeeld.

De wedstrijd – die bijna 2,5 uur duurde – werd gespeeld op het uitverkochte Court Suzanne Lenglen, de tweede baan op Roland Garros. Het stadion biedt plek aan ruim 10.000 toeschouwers.

Er viel in de hele wedstrijd slechts één break te noteren. In de eerste set verloor Koolhof zijn servicegame bij 3-3. Alcaraz besloot de game met een verwoestende forehand, waarmee hij het publiek in vervoering bracht.

Gevecht

In de games daarvoor oogde vooral Griekspoor onzeker aan het net en hij miste in de eerste games meerdere volleys. Tegelijkertijd speelde ook Nadal niet zijn beste spel, waardoor de fouten aanvankelijk niet werden afgestraft.

Nadal en Alcaraz hielden de break voorsprong vast en haalden de set overtuigend binnen. Na een toiletbreak kwam het Nederlandse duo beter in de wedstrijd en ontstond er een fraai gevecht. Griekspoor en Koolhof hielden een aantal maal met moeite hun eigen servicegame en de Nederlanders wisten tot een tiebreak te komen. Daarin toonde Koolhof zijn klasse, met een fraaie lob op 3-1 over Nadal als hoogtepunt. Door de eenzijdige matchtiebreak eindigde het duel toch in een anticlimax. Het werd binnen een mum van tijd 5-0 voor de Spaanse publieksfavorieten, die hun eerste wedstrijdpunt benutten na een gemiste backhand van Griekspoor.

‘Nadalcaraz’

Koolhof en Griekspoor vormden voor het eerst een koppel op de Olympische Spelen. Drie jaar geleden deed Koolhof mee met Jean-Julien Rojer.

‘Nadalcaraz” zoals het koppel wordt genoemd, is dit olympisch tennistoernooi een ware attractie. De 38-jarige Nadal en de zeventien jaar jongere Alcaraz vormen voor het eerst een duo op het hoogste podium.

Gemengd dubbelspel

Na de uitschakeling van Griekspoor en Koolhof is Koolhof met Demi Schuurs nog actief in het gemengd dubbelspel. Het koppel staat in de kwartfinales.

Griekspoor moest maandag ook in het enkelspel zijn meerdere erkennen in Alcaraz. De regerend kampioen op Roland Garros en Wimbledon won met 6-1 7-6 (3).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP