Redactie
Redactie Watersport 30 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Luuc van Opzeeland herstelt krachtig na valse start op Olympische Spelen

Luuc van Opzeeland heeft zich goed hersteld van zijn valse start op het olympisch toernooi in de nieuwe iQFoil-klasse. De 25-jarige windfoiler won dinsdag twee races en werd ook nog tweede, zesde en negende. Hij staat inmiddels aan kop van het klassement.

Van Opzeeland maakte maandag een valse start en werd gediskwalificeerd voor zijn eerste race in Marseille. Die achterstand heeft hij na een dag goedgemaakt. Van Opzeeland leidt het klassement na zes van de in totaal twintig races, met 19 punten. De Pool Pawel Tarnowski staat tweede met 22 punten. Tom Reuveny uit Israël is de nummer 3 van het klassement.

Van Opzeeland was na zijn zesde race vooral opgelucht. “Slechter dan maandag kon het niet gaan”, besefte hij. “Het waren lastige races maar het is erg goed verlopen voor mij. We hebben als Nederlandse zeilers een naam hoog te houden. Het is niet makkelijk om bij ons de top te halen. Want pas dan mag je naar de Spelen.”

Van Opzeeland had ook genoten van het vele publiek aan de kant. “Het is leuk dat er zoveel mensen van onze sport genieten”, vertelde hij aan de olympische persdienst. “Ik zag ze staan met een koud drankje en popcorn. We zijn niet gewend dat er zoveel mensen naar ons komen kijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP