Redactie
Redactie Mountainbike 28 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Pech voor Pieterse tijdens Olympische mountainbikewedstrijd door lekke band

Bondscoach Gerben de Knegt weet dat Puck Pieterse zonder een lekke band “zeker” tweede zou zijn geworden in de olympische mountainbikewedstrijd. “Vierde is dan wel de slechtste plek die je kunt behalen natuurlijk. Fysiek was ze supergoed, ze haalde haar waardes. Dat is wel heel knap voor zo’n jong meisje”, aldus De Knegt over zijn 22-jarige pupil.

Volgens de bondscoach is Pieterse “heel boos” op zichzelf omdat ze lek reed. “Nadat het gebeurde, zei ik: ‘kom op, derde worden kan nog steeds.’ Maar ze schudde van nee en het duurde misschien een halve ronde voordat ze weer kon schakelen. Misschien als ze dat eerder had kunnen doen… Maar dat is allemaal achteraf.”

Anne Terpstra werd negende, op ruim 5,5 minuut van de winnares. Ze leefde mee met haar landgenote. “Ik heb Puck nog niet gesproken, maar heb gehoord dat ze een lekke band had. Ik laat haar dus maar even met rust”, zei Terpstra (33).

“Dat hoort bij onze sport. Je moet hem naar de finish brengen, zonder valpartij en zonder materiaalpech. Het maakt niet uit wat er gebeurt. Ik weet niet waardoor ze lek heeft gereden; was het puur pech of vermoeidheid waardoor ze toch een foutje maakte? Maar ze krijgt nog meer kansen en misschien wordt ze er alleen maar gemotiveerder door.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP