Redactie
Redactie Basketbal 22 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

LeBron James draagt Amerikaanse vlag bij Olympische openingsceremonie Parijs

Basketballer LeBron James draagt vrijdag de Amerikaanse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. De 39-jarige tweevoudig winnaar van olympisch goud werd gekozen bij een stemming onder Amerikaanse olympische sporters.

“Het is een ongelooflijke eer om de Verenigde Staten op dit wereldtoneel te vertegenwoordigen, vooral op een moment dat de hele wereld samen kan brengen”, verklaarde James, die opgaat voor zijn vierde Spelen.

“Voor een kind uit Akron betekent deze verantwoordelijkheid niet alleen alles voor mezelf, maar ook voor mijn familie, alle kinderen in mijn geboortestad, mijn teamgenoten, andere olympische sporters en zoveel mensen in het hele land met grote ambities. Sport heeft de kracht om ons allemaal samen te brengen en ik ben er trots op deel uit te maken van dit belangrijke moment”, aldus de basketballer van Los Angeles Lakers.

De vrouwelijke vlaggendrager van de Verenigde Staten wordt dinsdag bekendgemaakt. Voor Nederland dragen handbalster Lois Abbingh en 3×3 basketballer Worthy de Jong de vlaggen. De openingsceremonie rondom de Seine in Parijs begint vrijdag om 19.30 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP