Redactie
Redactie Wielrennen 6 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Franse wielrenner krijgt boete voor kus aan vrouw tijdens Tour de France

De Franse wielrenner Julien Bernard heeft de kus die hij zijn vrouw gaf tijdens de zevende etappe van de Tour de France moeten bekopen met een boete. Bernard stopte even nabij zijn woonplaats tijdens de individuele tijdrit om zijn vrouw en zoon te begroeten, die zich samen met familie en vrienden langs het parcours hadden verzameld.

De internationale wielrenunie kon de actie niet waarderen en legde de renner van Lidl-Trek een boete op van 200 Zwitserse francs, ongeveer 205 euro. De bond vindt het gedrag van Bernard “ongepast en schadelijk voor het imago van de sport”.

“Het spijt me dat de UCI zelf het imago van de sport beschadigt”, reageerde Bernard op X. “Ik ben bereid elke dag zo’n boete te betalen om dit opnieuw te beleven.”

Bernard (32) noemde de begroeting met zijn familie in een tv-interview een uniek moment in zijn loopbaan. “Mijn vrouw heeft dit met vrienden georganiseerd en dat heeft ze geweldig gedaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP