Redactie
Redactie Tennis 29 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Olympische overwinning: Koolhof en Schuurs verslaan Griekse toppers in gemengd dubbel

Wesley Koolhof en Demi Schuurs hebben op de Olympische Spelen in het gemengd dubbel gewonnen van het Griekse duo Stefanos Tsitsipas/Maria Sakkari. Het werd 6-4 7-6 (3) voor het Nederlandse tenniskoppel.

Tsitsipas en Sakkari zijn twee wereldtoppers in het enkelspel. Tsitsipas is momenteel de nummer 11 van de wereld bij de mannen, Sakkari is de mondiale nummer 8 bij de vrouwen. Maar de dubbelspelervaring van Koolhof en Schuurs gaf toch de doorslag.

In de kwartfinales nemen Koolhof en Schuurs het op tegen de Italianen Andrea Vavassori en Sara Errani.

Tiebreaks

Kort daarvoor verzekerden Robin Haase en Jean-Julien Rojer zich van een plek in de tweede ronde van het mannendubbelspel. Ze waren in twee tiebreaks te sterk voor de Argentijnen Tomás Martín Etcheverry en Mariano Navone: 7-6 (3) 7-6 (4).

Voor Rojer en Haase was het de eerste zege ooit als koppel op de Spelen. Ze deden samen ook mee in Londen en Rio de Janeiro. “We hebben afgesproken om zo vrij mogelijk te spelen, zonder te veel strategische dingen te doen. Dan komt Robin ook het best tot zijn recht”, zei Rojer na afloop. “Omdat we niet zo vaak samen spelen, willen we voor verrassende dingen kunnen zorgen. Daar zijn we goed in geslaagd. Vorige week, tijdens een voorbereidingsweek, hadden we een te strikt plan en dat werkte niet zo goed. Ik ben blij dat we eindelijk een keer hebben gewonnen, want deze wilden we écht winnen.”

In 2000 wisten Nederlandse tennissers voor het laatst een medaille te winnen op de Olympische Spelen. Kristie Boogert en Miriam Oremans wonnen zilver in het vrouwendubbelspel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP